Montage fietsenstalling

Vrijdag 29 november werd de fietsenstalling uit Velp gedemonteerd opgeslagen op de parkeerplaats van het gildeterrein. De oude fietsenstalling werd op dezelfde dag afgevoerd naar zijn nieuwe bestemming zodat plaats gemaakt werd om de nieuwe fietsenstalling te plaatsen.

Normaal gesproken zou het wel enkele weken kunnen duren voordat plaatsing en montage plaats zal vinden maar het enthousiasme van de broederschap was zodanig dat schoonstralen, plaatsing en montage al plaats vond op sinterklaasdag donderdag 5 december. Alles in een dag en het resultaat mag er wezen. Een grote overspanning voor de fietsen, eventueel een schuilhut bij barre tijden, ook werd geopperd om daar de jaarlijkse barbecue te plaatsen lekker in de schaduw. Misschien zijn er nog meer bestemmingen te bedenken maar primair is het een fietsenstalling.

De bedoeling is dat er nu meer met de fiets wordt gekomen om daarmee ook een aandeel te leveren in de klimaat doelstellingen.

Voor meer foto's klik hier

Fietsenstalling en Velp

Fietsenstalling uit Velp

Op vrijdag 29 november reizen om 08:00 uur vier gildebroeders van het St.-Jorisgilde Bergeyk naar het politiebureau in Velp. Hun auto is volgeladen met slijptollen, breekijzers, zware hamers en ander gereedschap. Schijnbaar gaat deze vredelievende broederschap op inbrekerspad wat niet zo vreemd is omdat zij uit een grensstreek komen waar smokkelen, jeneverstoken en wiet kweken tot de alledaagse bezigheden behoren. Gelukkig was er een lid van de broederschap bij die als noordeling toeziet dat alles wettelijk verloopt.

U zult zich afvragen wat ze daar dan wel gaan doen, of wat hebben zij daar te zoeken, of zijn zij opgeroepen om daar te verschijnen voor de rechterlijke macht. Welnu het antwoord is eenvoudig zij komen daar om het fietsenhok van 12 meter lengte te demonteren om hiermee een groter onderkomen van de fietsen op het gildeterrein te realiseren. Het politiebureau in Velp wordt gesloopt en de fietsenstalling kon verkocht worden.Het kon ook bijna niet zo zijn dat deze mannen op het verkeerde zijspoor waren geraakt maar met een arme guld weet je het maar nooit.

Jan Bloks, Harrie Theuws, Bert van der Sanden en Oane Bierma beginnen vol overgave met de demontage die al snel wordt onderbroken door het drinken van vele bakjes koffie die door het politieteam wordt aangeboden, zij waren ingefluisterd dat dat een zeer gewaarde Brabantse gewoonte is. Aansluitend op het koffiedrinken arriveerden Frits Verhees en Frans Koolen met een vrachtwagen waarop alles opgeladen moest worden. Eerst maar weer koffie en daarna begon het serieuze werk.

De stalling werd gedemonteerd en de constructie werd met de betonnen poeren en al met de takel op de vrachtauto geladen en naar Bergeijk gebracht. Terug op het gildeterrein werd de oude fietsenstalling in zijn geheel op de vrachtwagen geladen en naar zijn nieuwe bestemming gebracht.Nu nog de fietsenstalling opnieuw plaatsen en monteren, maar dat is een ander verhaal.

  • Opladen van de onderdelen

  • De oude fietsenstalling in de takels

  • Op de vrachtwagen en afvoeren